امر بدون اکراه در مورد قتل

امر بدون اکراه در مورد قتل •

در این مطلب به موضوع امر بدون اکراه در مورد قتل اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 امر بدون اکراه در مورد قتلامر بدون اکراه در مورد قتل

با توجه به قانون مجازات اسلامی، چنین به نظر می رسد که امر به قتل بدون اکراه قابل مجازات می باشد، آیا این امر با موازین شرعی قابل تطبيق است یا باید اصلاح شود؟

در مسئله ۳۴ از کتاب قصاص تحرير الوسیله حضرت امام رضوان الله تعالى عليه فقط موضوع اکراه را مطرح فرموده اند و متعرض مسئله امر بدون اکراه نشده اند و عدم تعرض به مسئله امر به این معنی نیست که نظر حضرت امام قدس سره این است که امر محکوم به حبس ابد نمیشود؛زیرا اثبات شئی نفی ما عدا نمی کند و در بعضی از روایات وارده و کلمات اصحاب رضوان الله تعالى عليهم موضوع امر بدون اکراه ذکر شده است. در کتاب وسایل جزء ۱۹ باب ۱۳ از ابواب قصاص نفس حدیث ۱۸ آمده است:

في رجل رجلا بقتل رجل فقتله، فقال يقتل به الدي قتله و يحبس الأمر بقتله حتى يموت في لحبس

امر بدون اکراه در مورد قتلامر بدون اکراه در مورد قتل

و صاحب جواهر پس از نقل روایت که در متن شرایع نیز به آن اشاره شده است می فرماید:

و لاباس بالعمل بها بعد صحتها و عمل غير واحد من الاصحاب بها فما عساه يظهر من المتن من التوقف في ذلك في غير محله

و با این توضیح قانون گذار از روایت و کلمات اصحاب استفاده کرده و حکم امر غیرمکره را مانند حکم آمر مكره قرار داده است و فقهای شورای نگهبان نیز شرعیت آن را تأیید کرده اند.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

امر بدون اکراه در مورد قتلامر بدون اکراه در مورد قتل

بنابراین، بین نظر حضرت امام رضوان الله تعالى عليه و نظر فقها، معارضه ای وجود ندارد تا از این جهت احتیاج به اصلاح قانون داشته باشد.

نظریه مشورتی شماره۷/۵۱۲۲ مورخ۱۳۷۳/۸/۲۵اداره کل حقوقی قوه قضائیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *