اقدام به تلف شخص به تقاضای خود او

اقدام به تلف شخص به تقاضای خود او •

در این مطلب به موضوع اقدام به تلف شخص به تقاضای خود او اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 اقدام به تلف شخص به تقاضای خود اواقدام به تلف شخص به تقاضای خود او

آیا اقدام به تلف شخص به تقاضای خود او قتل محسوب می شود؟

پرسش: شخصی که مبتلا به مرض غير قابل علاجی است و یا غصه ای او را آزار می دهد و از یکی از بستگان یا دوست یا پزشک معالج خود می خواهد که به رنج های او خاتمه داده و این درخواست مورد اجابت قرار گیرد، آیا شخصی که اقدام به تلف کردن دیگری می کند، مرتکب قتل نفس شده است؟

اتفاق آراء

از آنجایی که قوانین جزایی فقط برای حمایت از حقوق خصوصی افراد وضع نشده، بلکه حافظ نظم اجتماعی نیز می باشد، لذا اکثریت معتقدند که رضایت صدمه دیده، سلب مسئولیت از مرتکب قتل نمی کند و فردی که به خاطر احساسات نوع دوستی و رحم و شفقت، بیمار مشرف به موت را می کشد مرتکب عمل مجرمانه شده و دارای مسئولیت است مضافأ اینکه شریعت اسلامی هم چنان که قتل را حرام کرده، خودکشی را نیز حرام نموده است؛ اما چنانچه مجنی علیه قبل از مرگ جانی را عفو نماید حق قصاص به اولیای دم منتقل شود در قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۷۰ و در ماده ۲۶۸ رضایت مجنی علیه را مؤثر در عمل دانسته و مرتکب قتل را معاف از مجازات شناخته است.

اقدام به تلف شخص به تقاضای خود اواقدام به تلف شخص به تقاضای خود او

در ماده مذکور آمده است چنانچه مجنی علیه قبل از مرگ جانی را از قصاص نفس عفو نماید حق قصاص ساقط می شود و اولیای دم نمی توانند پس از مرگ او را مطالبه قصاص نمایند اگر چه حقوق دانان ایراداتی به این ماده گرفته اند از جمله اینکه تا زمانی که مجنی علیه فوت نشده است حق قصاص ایجاد نشده و مجنی علیه نسبت به حقی که هنوز ایجاد نشده نمی تواند عفو نماید پس اگر مجنی علیه قاتل را ببخشد و بعد بمیرد اولیای او می توانند قاتل را قصاص کنند و گذشت مجنی علیه تأثیری ندارد.

اقدام به تلف شخص به تقاضای خود اواقدام به تلف شخص به تقاضای خود او

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

نظر کمیسیون نشست قضائی (۲) جزایی درباره اقدام به تلف شخص به تقاضای خود او

قانون گذار علل توجیه کننده جرم (مانند عمل جراحی و طبی مشروع موضوع بند ۲ ماده ۵۹ قانون مجازات اسلامی) را مشخص نموده و مورد سؤال از موارد توجیه کننده جرم نیست، بنابراین در فرض سؤال اقذام شخص قتل عمد محسوب و طبق مقررات مربوطه قابل مجازات است. ضمنا به نظر می رسد که موضوع سؤال از مشمول ماده ۲۶۸ قانون مجازات اسلامی خارج باشد؛ زیرا این ماده ناظر به مواردی است که جنایت به وقوع پیوسته (کسی مجروح شده) و قبل از اینکه فوت نماید شخصا جانی را از قصاص نفس عفو نماید که در این صورت حق قصاص ساقط می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *