بر اساس ماده 110 قانون مالیات های مستقیم، کلیه افرادی که مشمول این قانون می باشند، ظرف ۴ ماه بعد از پایان یافتن سال مالی، باید اقدام به تهیه و ارسال نمودن اظهارنامه مالیاتی خود به اداره امور مالیاتی محلی که فعالیت شان ، نمایند . اداره مذکور ، موظف می باشد که اظهارنامه های مالیاتی واصله را ، ظرف مدت یک سال بعد از پایان یافتن مهلت ارسال اظهارنامه ها رسیدگی کند ، و همچنین موظف به ابلاغ برگ تشخیص مالیات به مودی ظرف مدت ۳ ماه ، بعد از پایان یافتن مهلت مقرر می باشد .
حال مسئله مهمی که در این خصوص مطرح می شود ، این مسئله است که : برگ تشخیص مالیات ، به چه معنایی می باشد ؟ برگ تشخیص مالیات یا نامه برگ ارزیابی مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی ، در واقع اظهار نظر اداره امور مالیاتی ، در خصوص مالیات مودی ، بر طبق رسیدگی های صورت گرفته می باشد . که برای انواع مالیات ، به طور جداگانه صادر می شود . لازم به ذکر است که در اکثر مواقع به برگ تشخیص مالیات ، برگ ارزیابی عمومی مالیاتی هم گفته می شود .
وقتی که اداره امور مالیاتی ، در طی مهلتی که مقرر شده ، مدارک و اسناد مودی را رسیدگی نکرده باشد و یا اصلا برگ تشخیص مالیات را به او ، ابلاغ نکرده باشد اظهارنامه مالیاتی مودی ، در چنین وضعیتی ، قطعی تلقی می گردد .
چگونگی اعتراض به برگ تشخیص مالیات؟
یکی از پر تکرار ترین سوالاتی که ممکن است از وکیل مالیاتی ، پرسیده شود در خصوص چگونگی اعتراض به برگ تشخیص مالیات ، می باشد . وکیل متخصص مالیاتی در این خصوص باید اشاره کند که : در واقع در فرایند اعتراض نمودن به برگ تشخیص مالیات صادر شده ، همواره مودیان دچار مشکلات بسیاری می شوند که باید به چند نکته توجه داشته باشند :
۱ / چنانچه که مودی به برگ تشخیص مالیات ابلاغ شده ، معترض باشد می تواند ظرف سی روز (شخصا یا توسط وکیل مالیاتی ) ، به اداره امور مالیاتی مراجعه نماید و با ارائه دادن مدارک ، اسناد و دلایل خود ، به طور کتبی تقاضای رسیدگی مجدد نماید .
۲ / مسئول مربوطه موظف می باشد ، بعد از ثبت نمودن درخواست مودی ، به موضوع رسیدگی کند و چنانچه که اسناد و مدارکی که مودی ارائه نموده را به منظور رد مندرجات برگ تشخیص کافی بداند ، و آن را رد نماید و مراتب مندرج را در ظهر برگ درج و امضا کند . و چنانچه مدارک و اسناد ارائه شده را در تعدیل درآمد تشخیص موثر بداند ، و نظر او از جانب مودی مورد قبول واقع شود، در این صورت مراتب و نتیجه در ظهر برگ تشخیص درج می شود و به امضای مودی و مسئول خواهد رسید. در واقع این مسئول، اگر این اسناد و دلایل را موثر تشخیص ندهد ، مراتب را باید در ظهر برگ تشخیص به طور مستدل منعکس کند و پرونده مطروحه را به منظور بررسی ، به هیات حل اختلاف ارجاع کند .
۳ / چنانچه که مودی طی مدت مقرر از تاریخ ابلاغ برگ ، آن را به طور کتبی تایید کند و یا حتی مالیات مورد مطالبه را پرداخت نماید یا اختلاف به وجود آمده را با اداره مالیات رفع نماید ، پرونده از منظر میزان درآمد ، مشمول مالیات مختومه اعلام خواهد شد . همچنین اگر در این مهلت مودی به طور کتبی اعتراض نکند ، و یا به اداره مالیاتی رجوع نکند، در این صورت درآمد معین شده در برگ ، قطعی می گردد .
۴ / چنانچه ک برگ تشخیص مالیات ، ابلاغ قانونی شده باشد و مودی نیز با توجه به موارد مذکور در فوق اقدام نکرده باشد ، در این صورت در حکم ، معترض به برگ تشخیص شناخته می شود . در چنین حالتی و همچنین در حالتی که مودی طی سی روز از تاریخ ابلاغ به صورت کتبی به برگ تشخیص اعتراض نماید ، پرونده به سبب رسیدگی شدن به هیات حل اختلاف ، ارجاع خواهد شد .
وکلای تهران وکیل
وکلای متخصص تهران وکیل با چندین سال سابقه درخشان در زمینه اعتراض به رای هیات تشخیص مالیاتی و با کسب صدها پرونده موفق، آماده ارائه بهترین و تخصصی ترین خدمات به عموم هموطنان محترم ، می باشند. هموطنان گرامی می توانند طی نمودن پرونده خود را به وکلای مجرب این مجموعه بسپارند ، تا در کوتاه ترین زمان ممکن به خواسته خود، دست یابند .