اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی + وکیل تضمینی

اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی

چه زمانی می توانیم به مبلغ مالیات اعتراض کنیم؟! اعتراض به مالیات، اعتراضی است که در مالیات های مستقیم و در روش خوداظهاری تعیین مالیات، کاربرد دارد؛ پس از صدور و ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی ، مودی مالیاتی بایستی جهت اعتراض به مبلغ مالیات در مهلت قانونی و از طریق سایت tax.gov.ir ،  اعتراض نماید.

براساس قانون، مرجع رسیدگی به اختلافات و اعتراض مودی به ترتیب زیر می باشد :

  • هیات های حل اختلاف مالیاتی بدوی
  • هیات های حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر
  • شورای عالی مالیاتی
  • هیات ماده 216 قانون مالیات های مستقیم
  • هیات ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم

بر اساس قانون مالیات های مستقیم در صورت اعتراض و اختلافات بین مودی و سازمان مالیات بر سر اظهارنامه تقدیمی یا برگ تشخیص صادر شده، مودی می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص، شخصا یا توسط وکیل تام الاختیارش با ارائه دلایل و اسناد و مدارک، کتباً تقاضای رسیدگی مجدد نماید.

هرگاه ممیزکل در بررسی درخواست مودی دلایل و اسناد و مدارک استنادی را برای رد مفاد برگ تشخیص یا تعدیل درآمد، وارد تشخیص دهد ،برگ تشخیص را رد ومراتب را درپشت برگه قید ودرغیراین صورت مراتب را درپشت برگ تشخیص منعکس و پرونده را همراه درخواست اعتراض برای رسیدگی مجدد به هیأت حل اختلاف ارسال می نماید.

اعضای هیات حل اختلاف مالیاتی

هیات حل اختلاف باحضور اعضای زیر تشکیل می شود:

  • یک نماینده ازسازمان امورمالیاتی
  • یک قاضی بازنشسته یا یک حقوق دادن با انتخاب رئیس کل دادگستری استان
  • نماینده اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی، اتاق تعاون و جامعه حسابداران رسمی،جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ،مجامع حرفه ای ،کانون وکلا و کارشناسان رسمی به انتخاب و معرفی مودی

جلسه هیات با حضور هر سه عضو رسمی و با نظر اکثریت ،آراء قطعی و لازم ‌الاجراء برمبنای لوایح تقدیمی مودی و اسناد و مدارک ارائه شده و دلایل و شواهد استنادی در همان جلسه یا حداکثر ظرف سه روز پس از تشکیل جلسه، صادرمی شود و در رای صادره نسبت به اعتراض مودی با ذکردلیل اظهارنظر کرده و جهات و دلایل تعدیل درآمد و مأخذ مورد محاسبات و نظر اقلیت اعضا را درمتن رأی قید و توسط کلیه اعضا امضا می شود.

نکته : درتمام جلسات هیات ،نماینده‌ی اداره مالیات جهت توجیه مندرجات برگ تشخیص حضور داشته ونظریات خود را مستدلا ابراز و توضیحات لازم را شرح می دهد. مودیان می توانند اعتراض خود را از طریق سایت tax.gov.ir به صورت الکترونیکی ثبت و پیگیری نمایند.                                                              نکته : تنها مودیانی می توانند اعتراض یا شکایت خود را نسبت به اوراق ابلاغ شده اعم از برگ تشخیص و رای صادره، در این سامانه ثبت نمایند که درسایت سنیم ،سایت یکپارچه مالیاتی ،پرونده مالیاتی داشته باشند. رای صادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ  قابل اعتراض در هیات حل اختلاف تجدیدنظر می باشد و رای صادره قطعی و مودی مکلف به پرداخت یا تعیین ترتیب پرداخت آن می باشد .

مشاوه حقوقی با وکیل تضمینی در خصوص اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی

توصیه می شود برای اعتراض به برگ تشخیص ،گزارش رسیدگی به برگ تشخیص صادره از سوی حوزه مالیاتی را اخذ و با اظهارنامه مالیاتی خود که ارسال نموده اید تطبیق دهید و برمبنای آن اسناد و مدارک استنادی خود را برای ارائه لایحه دفاعیه که باید درحد امکان مختصر و جامع و تاثیرگذار باشد ،تهیه و در صورت امکان وحسب مورد حتما به یکی از موارد مانند بخشنامه ،آئین نامه ،دستورالعمل ،تصویب نامه ،رأی شورای عالی مالیاتی ،رأی دیوان عدالت اداری استناد و ضمیمه لایحه فرمایید.  به دلیل پیچیده وتخصصی و مبهم بودن موضوع مالیات توصیه می شود قبل ازهراقدامی با مشاوره وهمراهی یک وکیل تضمینی و متخصص و مسلط به قوانین و مقررات و آیین نامه های مالیاتی و شرکت های تجاری و آشنا و با تجربه به روند اداره مالیات و نحوه رسیدگی و محاسبه مالیات و رسیدگی و اعتراض در هیات های حل اختلاف مالیاتی و آشنا به مبحث حسابداری و حسابرسی اقدام شود که با بررسی دقیق و موشکافانه موضوع راه کاری کاربردی و بهترین راه حل را ارائه می دهد و با تنظیم و تقدیم لایحه حرفه ای موجب دست یابی به نتیجه مطلوب یا نهایتا موجب تعدیل مالیات مقرر شده می شود و از تحمیل هزینه وخسارت های سنگین جلوگیری می نماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *