اعتراض به رای قطعی صادره از هسته گزینش + وکیل

اعتراض به رای قطعی صادره از هسته گزینش

در نظام جمهوری اسلامی ایران با توجه به اینکه طبق نص صریح ماده ۲۳ قانون اساسی تفتیش عقاید ممنوع است اما برای گزینش و استخدام کارگزاران و کارکنان در دستگاه های اجرایی کشور،وزارتخانه‌ها و دانشگاه‌ها و بانک ها ومؤسسات وشرکت های دولتی ،نهاد گزینش درقالب هیات‌ها و هسته پیش بینی شده است .

براساس ماده 3 قانون گزینش ،ارکان گزینش نهاد های زیر می باشد  :

  1. رئیس‌جمهور
  2. هیئت عالی گزینش
  3. هیأتهای مرکزی گزینش
  4. هسته‌های گزینش

بر اساس قانون، هر گونه ورود به دستگاه‌های دولتی واجرایی و صدوراحکام استخدامی به صورت رسمی، غیررسمی اعم از روزمزد ، قراردادی ، پیمانی،مشروط به تایید هسته گزینش می‌باشد.

در چه مواردی اخذ تایید هسته گزینش الزامی می باشد؟

درموارد زیر متقاضیان و اشخاص باید تایید هسته گزینش را دریافت نمایند:

  • اخذ بورسیه های آموزشی
  • اعزام به خارج از کشورجهت ماموریت
  • جهت تصد ی مشاغل حساس دردستگاه های اجرایی
  • داوطلبان مراکز آموزش عالی وابسته به دستگاه‌ها و مراکز تربیت معلم، کارکنان و معلمین مدارس غیرانتفاعی، داوطلبان دانش سراهای تربیت معلم ومشاغل آموزشی و غیر آموزشی در وزارت آموزش و پرورش

براساس ماده 2 قانون گزینش موارد زیراز شرایط لازم برای تایید گزینش می باشد .

  • اعتقاد به دین اسلام یایکی ازادیان رسمی تصریح شده در قانون اساسی (کلیمی، مسیحی و زرتشتی) مشروط براینکه ناقض احکام اسلامی‌ نباشند.
  • التزام عملی به احکام اسلام
  • اعتقاد و التزام به ولایت فقیه، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی
  • عدم اشتهار به فساد اخلاقی و تجاهر به فسق
  • عدم سابقه وابستگی تشکیلاتی، هواداری از احزاب و سازمان‌ها و گروه‌هایی که غیرقانونی بودن آن‌ها از طرف مقامات صالحه اعلام شده یا می‌شود مگرآنکه توبه ایشان احراز شود.
  • عدم سابقه محکومیت کیفری مؤثر
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر

مراحل گزینش

1- دعوت به هسته گزینش و تحویل مدارک و تکمیل فرم اطلاعات فردی

2- انجام مصاحبه عقیدتی و سیاسی

3- انجام تحقیقات محلی

4- اعلام نتایج گزینش

اطلاعات کسب شده درمراحل مختلف گزینش محرمانه در پرونده گزینشی داوطلبان ثبت و ضبط  می شود و هیأت گزینش موظف است حداکثر ظرف سه ماه از زمان دریافت مدارک و تحقیقات واستعلامات لازم از مراجع مربوطه نتیجه مقتضی را اعلام نماید.

براساس قانون درصورت تشخیص هسته گزینش مبنی برعدم صلاحیت ودارا بودن شرایط تعیین شده شخص می تواند ظرف 2 ماه پس ازاعلام نتیجه کتبا اعتراض خودرابه هسته گزینش جهت تجدیدنظر تقدیم نماید ودرغیراین صورت تصمیم اخذ شده قطعی و لازم الاجرا می شود.

درصورت اعتراض وتایید حکم صادره می توانند ظرف 2ماه درخواست اعتراض خودرا به هیأت مرکزی تقدیم نمایند ومعترضین به آراء هیأت مرکزی حداکثرتا دو ماه از ابلاغ رأی می توانند از طریق سایت ساجد به نشانی sajed.divan-edalat.ir  دادخواست خودرا به دیوان عدالت اداری تقدیم نمایند . ودرصورت اعمال ومشاهده هرگونه اعمال تبعیض و نقض وصدورحکم خلاف قانون می توان کتبا موضوع را درهیأت عالی گزینش مطرح نمایند وهیات پس ازرسیدگی درصورت وارد بودن اعتراض حکم را نقض رای مقتضی ودستوربرخورد با متخلف را صادروپیگیری می کند.به دلیل اهمیت وحساسیت موضوع استخدام در دستگاه های اجرایی و پست های سازمانی توصیه می شود قبل از هر اقدامی با مشاوره و همراهی یک وکیل مجرب و مسلط به قوانین و مقررات ،آیین نامه های مدیریت خدمات کشوری و استخدامی و آشنا و متبحر و با تجربه درخصوص و نحوه مراحل استخدامی و گزینش اقدام شود که با بررسی دقیق و موشکافانه موضوع عدم تایید و رد صلاحیت در هسته گزینش با ارائه راهکاری مناسب و اقدامی درست و به موقع به نتیجه مطلوب دست یافت و از تضییع حق شخص که براساس شایستگی و حق برابری فرصت های شغلی لایق دست یابی به آن منصب می باشد ،جلوگیری نماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *