در این مطلب به موضوع ابطال بند یک مصوبه مورخ۸۶/۶/۲۵ و بند ۴۲ مصوبه مورخ۸۷/۹/۱۴هیئت مديره سازمان تأمین اجتماعی اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
ابطال بند یک مصوبه و بند ۴۲ مصوبه هیئت مديره سازمان تأمین اجتماعی به چه صورت است
شماره دادنامه:۸۸/۷۸۷
تاریخ:۱۳۸۸/۱۱/۵
ماحصل شکایت شاکی به شرح دادخواست تقدیمی این است، در مصوبات مورد شکایت به سابقه لازم برای پرداخت حق بیمه توجه نشده و بدین ترتیب مصوبات مذکور مغایر قانون نحوه تأثیر سوابق منتقله به سازمان تأمین اجتماعی و ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی صنایع کشور مصوب ۱۳۸۲ می باشد و خواستار تقاضای ابطال مصوبات مذکور گردیده است.
خلاصه مدافعات دفتر حقوقی سازمان طرف شکایت این است که کارکنان شرکت شیر پاستوریزه پگاه ابتدا بیمه پرداز سازمان تأمین اجتماعی بوده، در اوایل سال ۱۳۶۳ به علت تغییر وضعیت استخدامی بیمه آنان از صندوق سازمان تأمین اجتماعی به صندوق استخدام کشوری منتقل گردیده و در ادامه فعالیت شرکت موصوف به دلیل واگذاری شرکت به بخش خصوصی، کارکنان کارگاه تغییر وضعیت استخدامی داده و مشمول قانون و صندوق تأمین اجتماعی گردیده اند. با عنایت به تغییرات فوق الذکر، بیمه شدگان شرکت مذکور تغییر کارگاه نداده و اشتغال آنان در همان محل کارگاه استمرار داشته و تغییر وضعیت استخدامی آنان در فاصله زمانی مذکور غیر ارادی بوده است و به دلیل اینکه کارکنان شرکت پگاه از ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل و نوسازی صنایع محروم نگردند با پیشنهاد معاونت فنی و درآمد در جلسات مورخ۱۳۸۶/۶/۲۵ و ۱۳۸۷/۸/۱۴ هیئت مدیره مورد تائید قرار گرفته و این امر موجب رضایت کارگران نیز بوده و در نهایت رد شکایت را تقاضا کرده است. هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ فوق با حضور رؤساو مستشاران و دادرسان علی البدل شعب دیوان تشکیل و پس از بحث و بررسی و انجام مشاوره با اکثریت آراء به شرح آتی مبادرت به صدور رأی می نماید.
اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1می گردید می توانید با گروه تهران وکیل تماس گرفته ابتدا از مشاوره رایگان و تلفنی با مشاورین این مجموعه داشته باشید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با وکلای حقوقی و کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید. همچنین برای مشاوره حقوقی درباره 1 می توانید با موسسه تهران وکیل در ارتباط باشید.
رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند یک و بند ۴۲ مصوبه هیئت مديره سازمان تأمین اجتماعی
به صراحت حکم قانون گذار در ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل و نوسازی صنایع کشور مصوب ۱۳۸۲/۵/۲۶ ، کارفرمایان واحدهای صنعتی و تولیدی مجاز گردیده اند تا پایان برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به ازاء هر نفر اشتغال جدید یک نفر از کارکنان خود را با شرایط تعیین شده پیش از موعد بازنشسته نمایند و متعاقبا به موجب ماده واحده مورخ۱۳۸۵/۱۰/۲۶ مصوب مجلس شورای اسلامی، جمله «تا پایان برنامه چهارم» جایگزین مدت مذکور در ماده ۱۰ قانون فوق الاشاره گردیده است
شماره دادنامه:۸۸/۶۴۹
تاریخ:۲/۹/۱۳۸۸
الف) شعبه نوزدهم دیوان در رسیدگی به پرونده کلاسه۸۷/۱۷۰۱ موضوع شکایت آقای محمدعلی سهرابی دوست به طرفیت اداره کار و امور اجتماعی شهرستان ورامین به خواسته اعتراض به رأی شماره ۳۹۳- ۱۳۸۷/۱۰/۹هیئت حل اختلاف به شرح دادنامه شماره ۱۷۲ مورخ۱۳۸۸/۱/۳۱شکایت مطروحه را وارد تشخیص و بانقض رأی معترض عنه حکم به ورود شکایت شاکی و ضرورت رسیدگی در هیئت هم عرض صادر و اعلام نموده است. ب- شعبه نوزدهم دیوان در رسیدگی به پرونده کلاسه۸۷/۱۷۰۲موضوع شکایت آقای رسول سهرابی دوست به طرفیت اداره کار ورامین به خواسته نقض رأی ۳۹۲ مورخ۱۳۸۷/۱۰/۹ به شرح دادنامه شماره ۵۴۰ مورخ۱۳۸۸/۲/۲۷شکایت شاکی را غیر وارد تشخیص و حکم به رد آن صادر و اعلام نموده است. هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ فوق با حضور رؤسا و مستشاران و دادرسان على البدل شعب دیوان تشکیل و پس از بحث و بررسی و انجام مشاوره با اکثریت آراء به شرح آتی مبادرت به صدور رای مینماید.
رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه به شرح اسناد و مدارک پرونده کلاسه۸۷/۱۷۰۱ شعبه نوزدهم دیوان، احراز رابطه کارگری بر اساس کار ثابت و مستمر بوده در حالی که نوع کار شاکی پرونده کلاسه ۸۷/۱۷۰۲ شعبه مذکور، کار معین برای مدت موقت و مشمول بند (د) ماده ۲۱ قانون کار اعلام شده است، بنابراین چون دادنامه های فوق الذکر بر اساس مراتب مذکو مندرجات دادخواست و مستندات آن و با لحاظ خصوصیات هر مورد صادر شده است، تحقق و اجتماع شرایط لازم در مورد تعارض آراء محرز نیست؛ بنابراین موضوع از مصادیق آراء متناقض مقرر در بند ۲ ماده ۱۹ قانون دیوان عدالت اداری نمی باشد و موردی برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم در قلمرو ماده ۴۳ آن قانون وجود ندارد.
و با عنایت به اینکه محل اشتغال ۱۵ نفر کارگران مورد بحث در کارگاه شیر پاستوریزه پگاه با وصف تحولات انجام گرفته تغییر نیافته و تبدیل وضعیت استخدامی آنان نیز در مقاطع مختلف غیر ارادی بوده است، لذا مصوبات مورخ ۱۳۸۶/۶/۲۵ و ۱۳۸۷/۸/۱۴ هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی در راستای تسهیل اجرای قانون فوق الاشاره بوده، مغایرتی با قانون نداشته و خارج از حدود اختیارات نمی باشد.
رئیس هیئت عمومی دیوان عدالت اداری
محمدجعفر منتظری