در این مطلب به موضوع آیین دادرسی دیوان عدالت اداری اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
آیین دادرسی دیوان عدالت اداری به چه صورت است
اعاده دادرسی
پذیرش اعاده دادرسی از احکامی که قبل از قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ صادر شده است، موجبی ندارد.
رأی وحدت رویه شماره ۹۴۵ – مورخ ۱۳۹۱/۱۲/۲۱)
“. نظر به این که مطابق ماده ۴ قانون مدنی اثر قانون نسبت به آتیه است و به گذشته تسری ندارد مگر این که در خود قانون به آن تصریح شده باشد و در قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۸۵ بر تسری مفاد احکام مقرر در قانون به گذشته حکمی بیان نشده است، بنابراین پذیرش اعاده دادرسی از احکامی که قبل از قانون مذکور صادر شده است، موجبی ندارد و رأی شعبه هفتم دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ۱۲۹۸ – ۱۳۸۸/۱۰/۲۱ در حدی که مفید معنی یاد شده می باشد صحیح و موافق مقررات است.”
وجود قانون در زمان صدور رأی ولو آن که مورد توجه قرار نگرفته باشد یا پس از آن، به عنوان مدرک جدید برای پذیرش اعاده دادرسی محسوب نمی شود.
آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
رأی وحدت رویه شماره ۴۰ – مورخ ۱۳۹۲/۰۱/۲۶)
“نظر به این که در زمان صدور آراء مورد درخواست اعاده دادرسی ردیف ۱۲۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۰ کل کشور به تصویب نرسیده بوده است و شعب دیوان در رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی نسبت به آراء صادر شده به لحاظ وجود قانون مؤخر التصويب آراء معارض بر رد و ورود شکایت صادر کرده اند، تعارض محرز است و با توجه به این که در ماده ۱۷ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۸۵ ارائه مدرک جدید از موجبات
ماده ۱۷ – در صورتی که یکی از طرفین دعوی بعد از صدور رای، مدارک جدیدی تحصیل نماید که مؤثر در رای باشد، می تواند با ارائه مدارک جدید از شعبه صادر کننده رای، تقاضای اعاده دادرسی نماید، شعبه خارج از نوبت به موضوع رسیدگی می کند
پذیرش اعاده دادرسی ذکر شده و مستفاد از این ماده قانونی، وجود قانون چه در زمان صدور رأی ولو آن که مورد توجه قرار نگرفته باشد و چه پس از آن به عنوان مدرک جدید برای پذیرش اعاده دادرسی محسوب نمی شود بلکه از جهات دیگر به غیر از اعاده دادرسی قابل اعتناست. علیهذا رأی شعبه بیست و ششم دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ۹۰۰۹۹۷۰۹۰۲۶۰۰۹۶۷ – ۱۳۹۰/۵/۱۵ در حدی که متضمن این معنی است صحیح و موافق مقررات تشخیص میشود.”
آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
تقاضای اعاده دادرسی در قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ مقید به وقت نبوده است.
رأی وحدت رویه شماره ۱۴۹ و ۱۵۰ – مورخ ۱۳۹۲/۰۲/۳۰)
“. نظر به این که در ماده ۱۷ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۸۵، تقاضای اعاده دادرسی مقید به وقت نشده است و در ماده ۲۹ از همین قانون، مواردی که به مقررات آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال ۱۳۷۹ ارجاع شده است به ورود ثالث، جلب ثالث، اعتراض ثالث و استماع شهادت شهود محصور شده است، بنابراین مقررات اعاده دادرسی مصرح در قانون آیین دادرسی دادگاههای
تبصره – در صورتی که شعبه تقاضای مزبور را موجه تشخیص دهد. دستور توقف اجراء رأی را صادر می نماید در حال حاضر به موجب ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ موجبات اعاده دادرسی به قرار زیر است:
در چه صورتی می توان دادخواست اعاده دادرسی تقدیم نمود
در مورد احکام قطعی به جهات ذیل می توان دادخواست اعاده دادرسی تقدیم نمود
الف – حکم، خارج از موضوع شکایت صادر شده باشد.
ب – حكم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد.
پ- در مفاد حکم، تضاد وجود داشته باشد.
ت- حکم صادر شده با حکم دیگری در خصوص همان دعوی و اصحاب آن. که قبلا توسط همان شعبه با شعبه دیگر صادر شده است، متعارض بوده بدون آن که سبب قانونی موجب این تعارض باشد.
ث – حکم، مستند به اسنادی باشد که پس از صدور، جعلی بودن و یا عدم اعتبار أنها به موجب حکم مراجع صالح قانونی ثابت شده باشد
آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
ج – پس از صدور حکم، اسناد و دلایلی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و دلایل یاد شده در جریان دادرسی در اختیار وی نبوده است. “
عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال ۱۳۷۹ که مقید به وقت است، به دلالت ماده ۲۹ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۸۵، در دیوان عدالت اداری قابل اعمال نیست. بنا به مراتب تقاضای اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری مقید به وقت نیست و رأی شعبه ۳۱ دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ۸۹۰۹۹۷۰۹۰۳۱۰۰۹۰۹ – ۱۳۸۹/۹/۲۰ و آراء شعبه ۲۴ به شماره دادنامه های ۹۱۰۹۹۷۰۹۰۲۴۰۳۰۱۵ – ۱۳۹۱/۱۲/۲۱ و ۹۱۰۹۹۷۰۹۰۲۴۰۱۵۶۸-۱۳۹۱/۶/۱۲ که تقاضای اعاده دادرسی نسبت به آراء شعب دیوان عدالت اداری را مقید به زمان مصرح در قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال ۱۳۷۹ نکرده است صحیح و موافق مقررات تشخیص می شود.”
اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1می گردید می توانید با گروه تهران وکیل تماس گرفته ابتدا از مشاوره رایگان و تلفنی با مشاورین این مجموعه داشته باشید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با وکلای حقوقی و کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید. همچنین برای مشاوره حقوقی با 1 می توانید با موسسه تهران وکیل در ارتباط باشید.
ملاک پذیرش مدرک جدید مؤثر جهت اعاده دادرسی در زمان حاکمیت قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵
آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
رأی وحدت رویه شماره ۱۳۸۱ – مورخ ۱۳۹۳/۰۹/۰۳)
“. هر چند در حال حاضر حکم ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ در موارد اعاده دادرسی حاکم است و به موجب بند ث آن، یکی از جهات اعاده دادرسی این است که مستند صدور حکم اسنادی باشد که جعلی بودن و یا عدم اعتبار آنها به موجب حکم مراجع صالح قانونی ثابت شده باشد، لیکن در آراء مورد تعارض که در زمان حاکمیت قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۸۵ صادر شده است، چون پذیرش اعاده دادرسی به مدرک جدید مؤثر موکول شده است و نظریه کارشناس رسمی دادگستری که در آن به تداخل پلاکها اشاره شده است و شهرداری به عنوان دلیل اعاده دادرسی به شعبه دیوان عدالت اداری ارائه کرده است. بدون
۱. در حال حاضر به موجه ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ اعاده دادرسی در دیوان به شرح زیر مقید به وقت شده است
مهلت تقدیم دادخواست اعاده دادرسی
– در مورد بندهای «الف» تا پ» ماده (۹۸) این قانون، بیست روز از تاریخ ابلاغ رای شعبه
– در خصوص بندهای ت» تا «ج» ماده (۹۸) این قانون، بیست روز از زمان حصول سبب اعاده دادرسی.»
این که در مرجع صالح به اثبات برسد به عنوان مدرک مؤثر تلقی نمی شود تا از موجبات پذیرش اعاده دادرسی باشد، بنابراین دادنامه شماره ۱۳۹۱/۴/۲۶-۹۱۰۹۹۷۰۹۰۲۸۰۱۶۰۰ شعبه بیست و هشتم دیوان عدالت اداری مبنی بر رد اعاده دادرسی صحیح و موافق مقررات می باشد.”
آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
آیا قرار رد اعاده دادرسی صادره از شعب بدوی دیوان عدالت اداری،قابل تجدیدنظر است
رأی وحدت رویه شماره ۷۶۳ – مورخ ۱۳۹۵/۱۰/۰۷)
“…. با توجه به اینکه طبق ماده ۶۵ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲، کلیه آراء شعب بدوی دیوان به درخواست یکی از طرفین یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی آنها قابل تجدیدنظرخواهی اعلام شده است. در مواردی که قرار رد اعاده دادرسی توسط شعبه بدوی دیوان عدالت اداری صادر می شود با لحاظ عموم حکم مقرر در ماده ۶۵ قانون فوق الذکر، قرار یاد شده قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است. با توجه به مراتب آرای شعبه ۵ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه های ۱۳۹۴ ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰، ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰۲۱۰۰، ۱۳۹۲ ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰ و ۱۳۹۳ ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰ – ۱۳۹۴/۶/۲ که به اعتراض نسبت به قرار رد اعاده دادرسی صادر شده از شعبه بدوی دیوان رسیدگی کرده است، صحیح و موافق مقررات تشخیص شد.”